Kezdőlap Hírek Vigyázat! Továbbra is "besurranásos lopások"
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Keres

.: Kacsóta Község Honlapja :.

Vigyázat! Továbbra is "besurranásos lopások"

E-mail Nyomtatás PDF

Felhívjuk az egyedül élő, időskorú lakosok figyelmét, hogy a Szigetvári Rendőrkapitányság illetékességi területén továbbra is tapasztalhatóak az úgynevezett besurranásos lopások és trükkös lopások.

Az alábbiakban felsorolunk néhány olyan jellemző módszert, melyek felhasználásával több időskorú személy sérelmére követtek el bűncselekményt ismeretlen tettesek:

1./ Különböző szolgáltatók munkatársainak /e-on zrt, posta, gázszolgáltató, illetve egyéb közintézmény alkalmazottjának/ kiadva magukat jutnak be a lakásokba, ahol pénzvisszatérítés ürügyén, illetve villanyóra leolvasás, vagy hiba elhárítás címén pénzt kérnek, megfigyelik, hogy honnan veszik elő a készpénzüket, majd egy alkalmas pillanatot kihasználva, a megtakarított pénzt eltulajdonítják.

A szolgáltatók soha nem kézbesítenek és nem kérnek  személyesen készpénzt, azt úgy utalják át az Önök  részére. Dolgozóik minden esetben formaruhában és igazolva magukat végzik munkájukat.

2./ Ugyancsak a posta, az e-on, vagy mobilszolgáltató munkatársainak kiadva magukat a sértettet lakóháza udvarának hátsó részébe csalják azzal az indokkal, hogy oszlopot kell felállítani, vagy kábelt kell fektetniük és a sértett figyelmetlenségét kihasználva sértett lakását átkutatják és a megtakarított pénzét eltulajdonítják.

A szolgáltatók dolgozói minden esetben formaruhában és igazolva magukat végzik munkájukat.  

3./ Különböző áruféleségek különösen olcsó áron történő értékesítésének indokával jutnak be a lakóingatlanba, ott az árusítók egyike lekötve az ott lakó figyelmét, a másik személy ezt a helyzetet kihasználva eltulajdonítja a készpénzt és egyéb értéktárgyakat.

Az utcai árusítás engedélyköteles, a helyi önkormányzat ezt nem engedélyezi, kérjük amennyiben ilyen jellegű tevékenységet észlel, - jelezze felénk. A saját vagyonbiztonságuk érdekében az ilyen árusokat ne engedjék be ingatlanjaikba.

4./ Polgárőröknek, rendőröknek kiadva magukat kopogtatnak be az időskorúakhoz, azzal az indokkal, hogy egy konkrét bűncselekmény ügyében járnak el, és közlik, hogy át kell vizsgálniuk a lakóházakat, nem –e tűnt el valami onnan.

Bűncselekmények ügyében rendőrök nyomoznak, a polgárőrök nem rendelkeznek ilyen jogosultsággal. A rendőrök egyenruhában jelennek meg, illetve a nyomozók igazolványt mutatnak fel kilétük, hatósági jogkörük bizonyításául.

Ha ilyen cselekményeket tapasztalnak kérjük azonnal értesítsék a Szigetvári Rendőrkapitányságot az ingyenes 107- es számon, vagy mobiltelefonról az 514- 190, vagy 514- 200 számokon!

Kérjük a lakosságot, hogy a fent leírt, és más jellegű bűncselekmények megelőzése és felderítése érdekében amennyiben idegen személyeket, idegen gépkocsit látnak lakókörnyezetükben, valamint a szomszédságukban azt haladéktalanul jelezzék felénk!
A nyomozás megkönnyítése érdekében, lehetőség szerint rendszámot, egyéb jellegzetességet jegyezzenek fel.

Az Önök érdekében kérjük, hogy idegeneket ne engedjenek az udvarukba, lakásukba, minden esetben kérjék, hogy igazolják magukat, legyenek gyanakvóak!
Amennyiben gyanússá válnak ezek a személyek /viselkedés, figyelemelterelés, erőszakosság,  stb/ , úgy igyekezzenek jól megfigyelni őket.

Testalkat, magasság, arcforma, hajszín, ruházat, különleges ismertető jegyek.

Még egyszer nyomatékosan felhívjuk mindenkinek a figyelmét, hogy megfigyeléseikről AZONNAL tájékoztassák a Szigetvári Rendőrkapitányságot az ingyenes 107-es számon, illetve mobiltelefonról az 514-190, vagy 514-200 számokon!

Szigetvári Rendőrkapitányság

 
 
KACSÓTA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Cím:
7940 Kacsóta
Kossuth L. u. 49.
Tel.: 
73/370-004 
E-mail:
kacsotaikszt@gmail.com

Szavazás

Mi a véleménye új honlapunkról?
 

Ki olvas minket?

Oldalainkat 11 vendég böngészi

Statisztika

Tartalom találatai : 137533